top of page

Q&A

Waar kan de fotoshoot plaatsvinden?
De fotoshoot kan binnen in de studio of buiten op een lokatie plaatsvinden. Ook Thuis/ lokatie naar keuze is een optie. Voor een "eigen locatie" vraag ik een reiskostenvergoeding van 75ct per gereden km.
 
Wat moet ik meenemen?
Tijdens de shoot mag je vanalles meenemen, knuffels, extra kleding.. dingen die leuk zijn op de foto. Vooral bij kinderen is het aan te raden iets van speelgoed mee te nemen.
 
Deze spullen noemen we "props", ik zelf het ook een heel aantal props staan; stoeltjes,kistjes, hobbelpaard, brandweerauto, bellenblaas etc.

Wat als ik te laat ben?
laat me dit dan in ieder geval zo snel mogelijk weten, bij geen bericht wordt de shoot na 15min. geannuleerd en berekening ik kosten voor het verzetten. Ook is het belangrijk om te weten dat je de tijd die je te laat bent "kwijt" bent, en dat die niet ingehaald kan worden.

Hoe werkt het na de shoot?
Tijdens de shoot maak ik rond de 150  foto's, hiervan kies ik de beste foto's uit die ik nabewerk, dit zijn  er meestal een stuk of 40 (dit aantal kan wisselen)/
Die foto's krijg je via een contactform (met watermerk in een PDF) en hier mag je de foto's uitkiezen die je daarna in hoge resolutie via wetranfer gestuurd krijgt.)

 
Bewerk je ze altijd na?
Ja, ik stuur geen foto's onbewerkt.
De minimale bewerkingen zijn schepte en kleur verbeteren en de achtergrond wit maken.
Onder bewerkingen valt ook een beetje (of heel veel) zon toevoegen, een speciaal effect meegeven, pukkels etc. wegwerken, ogen glanzender maken.
Dit nabewerken is mijn "vingerafdruk" op de foto's en gebeurt op mijn inzicht.
In mijn portfolio kun je de stijl terugvinden die ik gebruik.
Als je meer bewerkt wil hebben kan het zijn dat hier een meerprijs over berekend wordt, vraag dit vooraf even na!
 
Mag ik de foto's zelf nog bewerken?
Nee, de foto's incl. bewerking zijn mijn visitekaartje. Het is niet de bedoeling om deze zelf nog aan te passen.
 
Kan ik foto's nabestellen?
Ja dat kan! Foto's kosten 10 per stuk en vanaf 5 stuks 7,50 euro per stuk. Nabestellen op een later tijdstip kan altijd. Ik bewaar de foto's nog een tijdje daarna verwijder ik alles behalve wat ik gebruik voor mijn portfolio.

Krijg ik de foto's alleen digitaal?
Ja, ik werk alleen met digitale foto's.
Je ontvangt de foto's op hoge resolutie in JPEG (5-15MB). Hierna kan je de foto's zelf zo vaak en zo groot afdrukken als je wilt.
 
Mag ik de foto's op facebook zetten?
Ja natuurlijk! Ik zou het wel leuk vinden als mijn naam er dan bij vermeld wordt ;)
 
Komen alle foto's in je portfolio?
Het liefste wel, ik vraag het wel van te voren :)

Als je speciale wensen hebt mag je dit doorgeven.

Wanneer ontvangen we de foto's?

bij "normale" drukte zijn dit de verwerk tijden;
1. je ontvangt binnen twee weken de bewerkte foto's met watermerk in een pdf.
2. na het doorgeven van de keuze ontvang je binnen 3 dagen de gekozen foto's of als er een betaling vereist is ontvang je binnen 3 dagen de factuur, na betaling ontvang je binnen 2 dagen de foto's.

Bij een box-shoot hanteer ik deze verwerk tijden;
1. je ontvangt binnen 4 dagen de onbewerkte foto's in een pdf.
2. je ontvang na het doorgeven van de keuze binnen twee weken de collage of als er een betaling vereist is ontvang je binnen 3 dagen de factuur, na betaling ontvang je binnen 2 weken de collage.

Als er sprake is van SPOED (bewerking of collage binnen 2 dagen) bereken ik extra kosten. Vraag naar de kosten/voorwaarden.
bottom of page